BKB GROUP 

PROTECTION OF PERSONAL INFORMATION POLICY 

Preamble 

The BKB Group Protection of Personal Information Policy (also referred to as the “Privacy Policy”) is formulated in terms of and in accordance with the Protection of Personal Information Act 3 of 2014 (“POPIA”). This policy sets out the BKB Group’s protocols for Processing of Personal Information, as well as promoting the awareness of the rights of individuals and juristic persons whose Personal Information is processes in the course of its business. 

  • DEFINITIONS 
      1. “BKB Group” means BKB Limited, a public company duly incorporated in terms of the company laws of the Republic of South Africa, with registration number 1998/012435/06 and with registered office situated at 61 Grahamstown Road, North End, Port Elizabeth, including all of its business units and subsidiaries as listed in Schedule 1 hereto.
      2. “Data Subject” means the Person whose Personal Information is Processed.
      3. “Information Officers” means those BKB officials (listed in schedule 2 hereto) appointed and registered as Information Officers with the regulator and who is responsible for encouraging compliance by the BKB Group with the lawful Processing of Personal Information.
      4. “Law” means any law of general application and includes the common law and any statute, constitution, decree, treaty, regulation, directive, ordinance, by-law, order or any other enactment of legislative measure of government (including local and provincial government) statutory or regulatory body which has the force of law;
      5. “Personal Information” means information relating to an identifiable Person as defined in section 1 of POPIA.
      6. “Process, Processing or Processed” means, without limitation, the collection, use, storage, variation, merging, linking, dissemination and destruction of Personal Information and “Further Processing” shall bear a similar meaning, but will only occur after the initial Processing of Personal Information. 
      7. “Person” means a natural or juristic person.
      8. “Special Personal Information” means Personal Information as referred to in Section 26 of POPIA.
      9. When referring to a “Duly Authorised Representative”, “Agent” or “Proxy” in this policy document, such authorisation shall be in writing and, where applicable, comply with the requirements of Chapter 1 of the Financial Intelligence Centre Act 38 of 2001 or the Consumer Protection Act 68 of 2008 and accompanying regulations or any other applicable Law as the case may be. 
  • INTRODUCTION 
      1. The BKB Group is committed to serve its clients, employees and all other stakeholders to the best of its abilities and, in doing so, to protect their Personal Information. This policy aims to achieve that purpose and to ensure lawful Processing of Personal Information. 
      2. This Privacy Policy is applicable to any Person who deals, transacts with or is within the employ of the BKB Group. To give further effect thereto, this Privacy Policy is incorporated by reference in any agreement, dealing or transaction between the Data Subject and the BKB Group in respect whereof Personal Information is provided to or collected or otherwise Processed by the BKB Group.
      3. It is important for the Data Subject to familiarise him-/ her-/itself with the contents hereof to be adequately informed about why and how their Personal Information is Processed and their rights and entitlements under POPIA.
      4. The BKB Group has duly appointed Information Officers as prescribed by POPIA. The contact details of the Information Officers are set out in schedule 2 hereto.
  • CONSENT FOR THE PROCESSING OF PERSONAL INFORMATION
      1. The BKB Group will not Process Personal Information without the consent of the Data Subject, either personally or on his/her/its behalf by a Duly Authorised Representative or Proxy, save where the Processing of such Personal Information is required by Law.
      2. The supply of Personal Information is voluntary, unless the supply of such information is required by Law. 
      3. The BKB Group requires specific Personal Information to be provided by the Data Subject in order to inter alia carry out its business functions, serve the interests of its clients, provide its services, sell its products and perform in terms of contracts. 
      4. The BKB Group acknowledges a Data Subject’s right to object to the Processing of Personal Information. 
      5. Whilst the BKB Group acknowledges a Data Subject’s right to object to the Processing of Personal Information, the BKB Group reserves the right to withdraw or refuse its services or products where a Data Subject unreasonably refuses to consent to the Processing of Personal Information. 
  • SOURCING OF PERSONAL INFORMATION

The BKB Group collects Personal Information directly from Data Subjects, save where:

  1. Personal Information is supplied by a Duly Authorised Proxy or mandated Agent of the Data Subject;
    1. the Data Subject has consented to Personal Information being collected by third parties; 
    2. the collection thereof from third parties is required by Law or forms part of a public record. 
  • CLASSIFICATION OF PERSONAL INFORMATION PROCESSED
      1. The following Personal Information is Processed by the BKB Group:
        1. Information identifying individuals or juristic entities, including but not limited to: names and surnames, identification or registration numbers, tax number, VAT number, passport number, sex, age, marital status, employment information, residential information or business address, nationality, citizenship, home language, preferred communication language or such other Personal Information as may be required to enter into a business relationship with the Data Subject.
        2. Financial information, including, but not limited to the Data Subject’s financial institution, bank account number, branch code, salary/income, credit score or such other financial information necessary to give effect to a transaction.
        3. Contact information, including, but not limited to physical addresses, electronic mail addresses, fax numbers, telephone numbers, cellphone numbers, postal addresses or such other contact information necessary to maintain the business relationship between the BKB Group and the Data Subject. 
      2. The BKB Group will not Process any Special Personal Information as defined by POPIA without the consent of the Data Subject, unless required by Law or otherwise justified in terms of POPIA. 
  • PURPOSE OF PROCESSING OF PERSONAL INFORMATION
      1. The BKB Group processes Personal Information for the following purposes, depending on the nature of the dealings with the Data Subject:
        1. applications for credit facilities / advances;
        2. applications for employment;
        3. applications from goods and service providers;
        4. assessing B-BBEE status; 
        5. auction registration and mandates; 
        6. conclusion of contracts; 
        7. creation and maintenance of customer databases; 
        8. direct and indirect marketing; 
        9. human resource purposes; 
        10. legal compliance with statutory laws and regulations; 
        11. maintenance of companies’ security registers; 
        12. conclusion of security documents (bonds, suretyships, cessions etc.);
        13. sponsorships; 
        14. retail; or
        15. for any matter necessary or incidental to the effective performance of the BKB Group to give effect to the above matters.
  • SHARING OF PERSONAL INFORMATION WITH THIRD PARTIES
      1. The BKB Group will not share the Personal Information of a Data Subject unless this has been consented to by the Data Subject, save where the sharing of Personal Information is required by Law. 
      2. The BKB Group shall take reasonable measures to ensure the confidentiality of Personal Information shared with third parties and to ensure that third parties are lawfully Processing Personal Information as prescribed by POPIA.
      3. Notwithstanding clause 7.2 above and whilst the BKB Group endeavors to take reasonable steps as contemplated above, it cannot warrant lawful Processing of Personal Information by third parties with whom the Data Subject’s Personal Information has been shared. 
      4. The Data Subject’s Personal Information shall be Processed within the BKB Group by trained employees within the course and scope of their employment within the BKB Group. 
  • WHO RECEIVES PERSONAL INFORMATION
      1. The BKB Group shares or otherwise Processes Personal Information of Data Subjects with various third parties in conducting its business operations. The BKB Group shares or otherwise Processes Personal Information with:
        1. service providers;
        2. suppliers;
        3. employees within the scope and course of their employment;
        4. regulatory authorities or administrative bodies established by Law;
        5. industry bodies or associations where necessary;
        6. its auditors;
        7. parties to multilateral contracts of which the Data Subject is a party;
        8. foreign regulatory bodies in the case of cross border transactions; and 
        9. Companies within the BKB Group as listed in Schedule 1.
      2. In the event of data sharing or Processing in terms of clause 8.1.9 above, this will typically occur where the Data Subject has dealings with more than one entity within the BKB Group. For example, a Data Subject may apply for a credit facility with BKB Agrifin and purchase livestock through BKBLouwid or deliver grain to Grainco. In order to facilitate these transactions it is typical that Personal Information is shared within the BKB Group.
  • TRANSBORDER TRANSFER OF PERSONAL INFORMATION 
      1. The BKB Group may from time to time transfer or cause the transfer of Personal Information of a Data Subject across national borders during the scope and course of its business and operations. 
      2. The BKB Group shall endeavor to transfer Personal Information across national borders only if the recipient third party in a receiving country is subject to laws or otherwise legally binding rules or agreements affording adequate protection measures for reasonable Processing of Personal Information of a similar nature to the conditions for lawful Processing contained in POPIA. 
      3. The BKB Group shall, where reasonably practicable, obtain the Data Subject’s consent prior to transferring Personal Information across national borders. 
  • VARIATION, UPDATING AND RECORD KEEPING OF PERSONAL INFORMATION
      1. The BKB Group stores Personal Information collected from Data Subjects either in hard copy or electronic format. 
      2. Personal Information may be stored up to a period of 10 (ten) years, save in instances where longer storage thereof is required by Law or the Data Subject has an active account with the BKB Group or otherwise consented thereto.
      3. Certain financial and transactional information which contains Personal Information of Data Subjects is stored for a period of time specified by Law. 
      4. Whilst the BKB Group takes measures to verify the Personal Information of Data Subjects, it is the shared responsibility of the Data Subject to bring any change in Personal Information or error in respect of Personal Information provided to the attention of the BKB Group. This can be done by contacting the relevant Personal Information Officer.
  • PERSONAL INFORMATION SECURITY 
      1. Whereas the BKB Group processes Personal Information in both hard copy and electronic/digital formats, it is committed to have adequate security measures in place for the prevention of any compromise to Personal Information of Data Subjects under its control. 
      2. Where Personal Information is Processed in hard copy format, the BKB Group, insofar as may be reasonably practicable, stores the Personal Information in secured office space or buildings with one, more or all of the following security features, including but not limited to: 
        1. locked buildings/office spaces with other security features;
        2. locked filing cabinets;
        3. SABS Type Approved Safes.
      3. Where Personal Information is Processed in electronic format, the BKB Group obtains, uses, maintains and actively seeks to improve cyber security measures that protects the integrity of data containing Personal Information and prevents unauthorised access thereto, including the following:
        1. employment and contracting of information technology specialists;
        2. specialised software aimed at the prevention of hacking, viruses, other forms of malware and cyber threats;
        3. encryption of programs and data containing Personal Information.
      4. Whilst the BKB Group takes reasonable steps to ensure the security and integrity of Personal Information, the systems in place are not immune to being compromised. In the event of Personal Information being compromised, the BKB Group undertakes to notify the Data Subject and Information Regulator of such breach in accordance with POPIA. 
  • RIGHT OF ACCESS 
      1. The Data Subject has the right to enquire whether the BKB Group holds any of his/her/its Personal Information and may access Personal Information held by the BKB Group.
      2. The Data Subject may exercise his/her/its right of access by following the procedure set out in Part V of the BKB Groups Promotion of Access to Information Manual which can be found at www.bkb.co.za.
  • WEBSITE USE 
      1. The BKB Group Protection of Personal Information Policy is applicable to all visitors and users of its website(s). 
      2. In addition to the Personal Information Processed in clause 5 above, the BKB Group Processes certain technical information of visitors and users of its website(s) and/or their devices based on the Data Subject’s interactions with such website(s). This includes, but is not limited to internet protocol (IP) addresses, device information, time zone settings, location and browser information. 
      3. By visiting and/or otherwise making use of the BKB Group’s website(s), you consent to the aforesaid technical and other Personal Information from interactions with its website(s) being Processed. 
      4. The BKB Group makes use of cookies which allows the Data Subject to be identified upon re-visiting its website(s) and record their preferences in interacting with its website(s). Cookies can be disallowed by the Data Subject by disabling the necessary settings within the Data Subject’s browser
  • DIRECT MARKETING 
    1. Where the Data Subject has consented thereto, the BKB Group Processes Personal Information for the purposes of direct marketing. 
    2. The Data Subject may refuse direct marketing, withdraw consent or opt out of receiving direct marketing communication by contacting the relevant Information Officer (via email or telephonically) listed in Schedule 2 hereto.

14.4 Direct marketing as it appears above only relates to electronic direct marketing.

  • COMPLAINTS AND DISPUTE RESOLUTION 
    1. The BKB Group takes the interests of its clients and employees seriously and respects their data privacy. Should the Data Subject have any concerns, issues or complaints in respect of the Processing of Personal Information, the relevant Information Officer or the Information Regulator can be contacted.
    2. The contact details of the Information Officers are set out in Schedule 2. 
    3. The contact details of the Information Regulator are as follows: 

Physical Address: JD House

27 Stiemens Street

Braamfontein

Johannesburg

2001

Postal Address: P.O Box 31533

Braamfontein

Johannesburg

2017

E-mail (Complaints): complaints.IR@justice.gov.za

E-mail (General Enquiries): inforeg@justice.gov.za

  • GENERAL 
    1. This Protection of Personal Information Policy is effective immediately. 
    2. The BKB Group reserves the right to amend its privacy policy at any time. 

SCHEDULE 1: BUSINESS UNITS & SUBSIDIARIES

A – BKB LIMITED – INTERNAL BUSINESS UNITS

  1. Agrifin 
  2. Corporate Services 
  3. Credit Control 
  4. Finance and administration 
  5. Human Resources
  6. Information, Technology and Communications 
  7. Livestock and Auctioneering
  8. Property, Sales and Leasing
  9. Public Relations and Marketing 
  10. Retail 
  11. Wool and Mohair 

B – BKB LIMITED – SUBSIDIARY COMPANIES

  1. Pakhouse Brands (Pty) Ltd 
  2. Grainco Group Holdings (Pty) Ltd
    1. Grainco (Pty) Ltd
    2. Gritco Properties (Pty) Ltd
    3. AlphaAlpha (Pty) Ltd
  3. Pakhouse Fruits Holdings (Pty) Ltd
    1. Desert Raisins (Pty) Ltd
  4. Atlanta Sugar (Pty)Ltd
    1. Atlanta Sugar SA (Pty) Ltd
    2. Atlanta Investments (Pty)Ltd
      1. Atlanta Products (Pty)Ltd
      2. Oceanic Swaziland (Pty)Ltd
  5. BKB Louwid (Pty) Ltd 
  6. BKB Van Wyk (Pty) Ltd 
  7. Hoeveld Veilingsentrum (Pty) Ltd 
  8. Home & Hectare (Pty) Ltd 
  9. BKB Wool & Mohair Exchange NPC 
  10. BKB Shearing (Pty) Ltd 
  11. Lihoai Consultancy (Pty) Ltd 
  12. Shift (Pty) Ltd
    1. RFID Experts Africa (Pty) Ltd 
  13. Anzomix (Pty) Ltd 
    1. The House of Fibre (Pty)Ltd 
  14. BKB Distribution Centre (Pty) Ltd 
  15. BKB Fuels (Pty) Ltd 

SCHEDULE 2: INFORMATION OFFICERS 

The contact information of the Information Officers who should be contacted before contacting the Chief Information Officer are set out herein below:

 

The Chief Information Officer is:

Johannette Oosthuizen

Tel: 041 503 3060

Email: jo.oosthuizen@bkb.co.za

 

BKB LIMITED – INTERNAL BUSINESS UNITS

Business Unit Information Officer Contact Information
Agrifin / Credit Control Henk Bosch Tel: 041 503 3341Email: henk.bosch@bkb.co.za
Corporate Services Johannette Oosthuizen Tel: 041 503 3060Email: jo.oosthuizen@bkb.co.za
Finance and Administration Jacques van Rooyen Tel: 041 503 3303Email: jacques.vanrooyen@bkb.co.za
Human Resources Karen Posthumus Tel: 041 503 3026Email: karen.posthumus@bkb.co.za
Information,  Communication and Technology Irene Grassow Tel: 041 503 3201Email: irene.grassow@bkb.co.za
Livestock and Auctioneering

Property, Sales and Leasing

Ernest Deyzel Tel: 041 503 3320Email: ernest.deyzel@bkb.co.za

 

Public Relations and Marketing Jacobus Le Roux Tel: 041 503 3003Email: jacobus.leroux@bkb.co.za
Retail Riaan Vosloo Tel: 041 503 3335Email: riaan.vosloo@bkb.co.za
Wool and Mohair Wicus Botha Tel: 041 503 3167Email: wicus.botha@bkb.co.za

 

BKB LIMITED – SUBSIDIARY COMPANIES

Company Information Officer Contact Information
Pakhouse Brands (Pty) LtdGrainco Group (Pty) Ltd

Grainco (Pty) Ltd

Gritco Properties (Pty) Ltd

AlphaAlfa (Pty) Ltd

Pakhouse Fruit Holdings (Pty) Ltd

Desert Raisins (Pty) Ltd

Atlanta Sugar (Pty) Ltd

Atlanta Sugar SA (Pty) Ltd

Atlanta Investments (Pty) Ltd

Atlanta Products (Pty) Ltd

Oceanic Swaziland (Pty) Ltd

Adriaan Bezuidenhout Tel: 021 807 8933

Email: adriaan.bezuidenhout@grainco.co.za

BKB Louwid (Pty) LtdBKB Van Wyk (Pty) Ltd

Hoeveld Veilingsentrum (Pty) Ltd

Home & Hectare (Pty) Ltd

Ernest Deyzel Tel: 041 503 3320

Email: ernest.deyzel@bkb.co.za

 

BKB Wool & Mohair Exchange NPCBKB Shearing (Pty) Ltd

Lihoai Consultancy (Pty) Ltd

Anzomix (Pty) Ltd

The House of Fibre (Pty) Ltd

Wicus Botha Tel: 041 503 3167

Email: wicus.botha@bkb.co.za

Shift (Pty) Ltd

RFID Experts Africa (Pty) Ltd

Ilana Joubert Tel: 041 503 3015Email: ilana.joubert@bkb.co.za
BKB Distribution Centre

BKB Fuels (Pty) Ltd 

Riaan Vosloo Tel: 041 503 3335Email: riaan.vosloo@bkb.co.za

 

 

BKB GROEP 

BELEID AANGAANDE DIE BESKERMING VAN PERSOONLIKE INLIGTING

Voorwoord

Die BKB Groep se Beleid aangaande die Beskerming van Persoonlike Inligting (hierna verwys as “die Beleid”) is geformuleer in terme van en in ooreenstemming met die Wet op die Beskerming van Persoonlike Inligting 3 van 2014 (“POPIA”). Hierdie Beleid bevat die BKB Groep se protokolle vir die Verwerking van Persoonlike Inligting, asook die bevordering van die bewustheid van die regte van individue en regspersone wie se Persoonlike Inligting in die loop van besigheid Verwerk word.

  • DEFINISIES
      • “BKB Groep” beteken BKB Beperk, ‘n openbare maatskappy wat behoorlik ingelyf is ingevolge die maatskappywette van die Republiek van Suid-Afrika, met registrasienommer 1998/012435/06 en met geregistreerde kantoor te Grahamstadweg 61, Noordeinde, Port Elizabeth, met inbegrip van al sy afdelings en filiale soos gelys in Bylae 1 hiertoe.
      • “Datasubjek” beteken die Persoon wie se Persoonlike Inligting Verwerk word.
      • “Inligtingsbeampte(s) ” beteken die BKB-amptenare (gelys in Bylae 2 hiertoe) wat aangestel en geregistreer is as Inligtingsbeamptes by die reguleerder en wat verantwoordelik is om die nakoming van die wettige Verwerking van Persoonlike Inligting deur die BKB Groep aan te moedig.
      • “Persoon” beteken ‘n natuurlike of regspersoon.
      • “Persoonlike Inligting” beteken inligting met betrekking tot ‘n identifiseerbare Persoon soos omskryf in artikel 1 van POPIA.
      • “Spesiale Persoonlike Inligting” beteken Persoonlike Inligting soos uiteen gesit in Artikel 26 van POPIA.
      • “Verwerking” of “Verwerk” beteken, sonder beperking, die versameling, gebruik, berging, variasie, samesmelting, skakeling, verspreiding en vernietiging van Persoonlike Inligting en “Verdere Verwerking” sal ‘n soortgelyke betekenis hê, maar sal slegs plaasvind na die aanvanklike Verwerking van Persoonlike Inligting.
      • “Wet” beteken enige algemene toepassingsreg en sluit die gemenereg, die Grondwet, enige ander wet, besluit, verdrag, regulasie, voorskrif, ordonnansie, verordening, bevel of enige ander verordening van wetgewende maatreëls (insluitend plaaslike en provinsiale regerings), statutêre of regulerende liggaam wat die reg van krag het.
      • Waar daar in hierdie Beleid verwys word na “behoorlik gemagtigde verteenwoordiger”, “agent” of “gevolmagtigde“, moet sodanige magtiging skriftelik wees en, waar van toepassing, aan die vereistes van Artikel 1 van die Wet op die Finansiële Intelligensiesentrum 38 van 2001 en die Wet op Verbruikersbeskerming 68 van 2008 en die gepaardgaande regulasies of enige ander toepaslike Wet na gelang van die geval voldoen.
  • INLEIDING
      • Die BKB Groep is toegewy daartoe om sy kliënte, werknemers en alle ander belanghebbendes na die beste van sy vermoë te bedien en sodoende hul Persoonlike Inligting te beskerm. Hierdie Beleid is daarop gemik om daardie doel te bereik en om die wettige Verwerking van Persoonlike Inligting te verseker.
      • Hierdie Beleid is van toepassing op enige Persoon wat handel dryf met of in diens van die BKB Groep is. Om verdere uitvoering daaraan te gee, word hierdie Beleid opgeneem deur verwysing in enige ooreenkoms, handel of transaksie tussen die Datasubjek en die BKB Groep ten opsigte waarvan Persoonlike Inligting aan die BKB Groep verskaf of deur die BKB Groep versamel word of andersins verwerk word.
      • Dit is belangrik dat die Datasubjek om homself/haarself bekend maak met die inhoud hiervan ten einde voldoende ingelig te wees oor waarom en hoe hul Persoonlike Inligting Verwerk word en hul regte onder POPIA.
      • Die BKB Groep het Inligtingsbeamptes behoorlik aangestel soos voorgeskryf deur POPIA. Die kontakbesonderhede van die Inligtingsbeamptes word in Skedule 2 hiertoe uiteengesit.
  • TOESTEMMING VIR DIE VERWERKING VAN PERSOONLIKE INLIGTING
      • Die BKB Groep sal nie Persoonlike Inligting Verwerk sonder die toestemming van die Datasubjek nie, hetsy persoonlik of namens hom/haar/sy deur ‘n behoorlik gemagtigde verteenwoordiger of gevolmagtigde, behalwe waar die Verwerking van sodanige Persoonlike Inligting deur die Wet vereis word.
      • Die verskaffing van Persoonlike Inligting is vrywillig, tensy wetgewing die verskaffing van sodanige inligting vereis.
      • Die BKB Groep vereis dat die Datasubjek spesifieke Persoonlike Inligting moet verskaf om, onder meer, sakefunksies te verrig, die belange van kliënte te dien, dienste te lewer, produkte te verkoop en die terme van kontrakte uit te voer.
      • Die BKB Groep erken die reg van ‘n Datasubjek om beswaar te maak teen die Verwerking van Persoonlike Inligting.
      • Alhoewel die BKB Groep die reg van ‘n Datasubjek erken om beswaar te maak teen die Verwerking van Persoonlike Inligting, behou die BKB Groep die reg voor om sy dienste of produkte te onttrek of te weier, indien ‘n Datasubjek onredelik weier om in te stem tot die Verwerking van Persoonlike Inligting. 
  • VERSAMELING VAN PERSOONLIKE INLIGTING

Die BKB Groep versamel Persoonlike Inligting direk van Datasubjekte, behalwe waar:

      • Persoonlike Inligting verskaf word deur ‘n behoorlik gemagtigde gevolmagtigde of gemagtigde agent van die Datasubjek;
      • die Datasubjek ingestem het dat Persoonlike Inligting vanaf derde partye versamel mag word;
      • die insameling daarvan vanaf derde partye vereis word volgens Wet of deel vorm van ‘n openbare rekord.
  • KLASSIFIKASIE VAN PERSOONLIKE INLIGTING VERWERK
      • Die volgende Persoonlike Inligting word deur die BKB Groep Verwerk:
      • inligting wat individue of regsinstansies identifiseer, insluitend maar nie beperk tot: name en vanne, identifikasie- of registrasienommers, belastingnommers, BTW-nommers, paspoortnommers, geslag, ouderdom, huwelikstatus, diensinligting, woon- of besigheidsadres, nasionaliteit, burgerskap, huistaal, voorkeur kommunikasietaal of sodanige ander Persoonlike Inligting wat nodig mag wees om ‘n sakeverhouding met die Datasubjek aan te gaan.
      • finansiële inligting, insluitend, maar nie beperk nie tot die Datasubjek se finansiële instansie, bankrekeningnommer, takkode, salaris/inkomste, kredietrekord of sodanige ander finansiële inligting wat nodig is om uitvoering aan ‘n transaksie te gee.
      • kontakinligting, insluitend, maar nie beperk nie tot die fisiese adresse, elektroniese posadresse, faksnommers, telefoonnommers, selfoonnommers, posadresse of sodanige ander kontakinligting wat nodig is om die besigheidsverhouding tussen die BKB Groep en die Datasubjek te handhaaf.
      • Die BKB Groep sal geen Spesiale Persoonlike Inligting soos gedefinieer deur POPIA Verwerk sonder die toestemming van die Datasubjek nie, tensy dit deur die Wet vereis word of andersins geregverdig is ingevolge POPIA.
  • DOEL VAN VERWERKING VAN PERSOONLIKE INLIGTING

Die BKB Groep Verwerk Persoonlike Inligting vir die volgende doeleindes, afhangende van die aard van die omgang met die Datasubjek:

      • aansoeke vir kredietfasiliteite/voorskotte;
      • aansoeke vir indiensneming;
      • aansoeke deur goedere- en diensverskaffers;
      • assessering van B-BBEE-status;
      • veilingregistrasie en mandate;
      • sluiting van kontrakte;
      • skepping en instandhouding van kliënte-databasisse;
      • direkte en indirekte bemarking;
      • menslike hulpbrondoeleindes;
      • wetlike nakoming van Wette en regulasies;
      • instandhouding van maatskappye se sekuriteitsregisters;
      • sluiting van sekuriteitsdokumente (effekte, borgskappe, sessies, ens.);
      • borgskappe;
      • kleinhandel; of
      • vir enige aangeleentheid wat nodig is of gepaard gaan met die effektiewe prestasie van die BKB Groep om uitvoering te gee aan bogenoemde aangeleenthede.
  • DEEL VAN PERSOONLIKE INLIGTING MET DERDE PARTYE
      • Die BKB Groep sal nie die Persoonlike Inligting van ‘n Datasubjek deel tensy die Datasubjek daartoe ingestem het nie, behalwe waar die deel van Persoonlike Inligting deur die Wet vereis word.
      • Die BKB Groep sal redelike maatreëls tref om die vertroulikheid van Persoonlike Inligting te verseker wat met derde partye gedeel word en om te verseker dat derde partye Persoonlike Inligting wettig Verwerk soos voorgeskryf deur POPIA.
      • Nieteenstaande klousule 7.2 hierbo en hoewel die BKB Groep poog om redelike stappe te neem soos hierbo uiteengesit, kan dit nie die regmatige Verwerking van Persoonlike Inligting deur derde partye met wie die Persoonlike Inligting van die Datasubjek gedeel word verseker nie.
      • Die Persoonlike Inligting van die Datasubjek sal binne die BKB Groep Verwerk word deur opgeleide werknemers binne die omvang van hul diens indie BKB Groep.
  • WIE ONTVANG PERSOONLIKE INLIGTING?
      • Die BKB Groep deel of Verwerk Persoonlike Inligting van die Datasubjek met verskillende derde partye in die uitvoering van sy sakebedrywighede. Die BKB Groep Vewerk of deel die Persoonlike Inligting met:
        • diensverskaffers
        • voorraad verskaffers;
        • werknemers binne die bestek van hul diens;
        • regulerende owerhede of administratiewe liggame ingestel deur die Wet;
        • bedryfsliggame of –verenigings, waar nodig;
        • ons ouditeure;
        • partye by multilaterale kontrakte waarvan die Datasubjek ‘n party is;
        • buitelandse regulerende liggame in die geval van transaksies wat plaasvind oor die landsgrens; en
        • maatskappye binne die BKB Groep soos gelys in Bylae 1.
      • Die geval van datadeling of Verwerking in terme van klousule 8.1.9 hierbo sal tipies plaasvind wanneer die Datasubjek met meer as een entiteit binne die BKB Groep besigheid doen. ‘n Datasubjek kan byvoorbeeld aansoek doen vir ‘n kredietfasiliteit by BKB Agrifin en lewende hawe deur BKBLouwid aankoop, of graan by Grainco aflewer. Om hierdie transaksies te vergemaklik, is dit tipies dat Persoonlike Inligting binne die BKB Groep gedeel word.
  • DEEL VAN PERSOONLIKE INLIGTING MET DERDYE PARTYE BUITE DIE LANDSGRENSE
      • Die BKB Groep mag van tyd tot tyd Persoonlike Inligting van ‘n Datasubjek deel met derde partye geleë buite buite die landsgrense genoodsaak deur die omvang en normale verloop van sy besigheid en bedrywighede.
      • Die BKB Groep sal poog om die deel van Persoonlike Inligting oor nasionale grense slegs te laat geskied indien die ontvangende derde party in ‘n ontvangende land onderhewig is aan Wette of andersins wettig bindende reëls of ooreenkomste het wat voldoende beskermingsmaatreëls bied vir die redelike Verwerking van Persoonlike Inligting van ‘n soortgelyke aard as die voorwaardes vir wettige Verwerking vervat in POPIA.
      • Waar dit redelikerwys moontlik is, sal die BKB Groep die toestemming van die Datasubjek verkry voordat Persoonlike Inligting met derde partye buite die landsgrendse gedeel word.
  • VARIASIE, OPDATERING EN OPNAME VAN PERSOONLIKE INLIGTING
      • Die BKB Groep stoor Persoonlike Inligting wat versamel is van Datasubjekte in harde kopie of elektroniese formaat.
      • Persoonlike Inligting kan tot tien (10) jaar gestoor word, behalwe in gevalle waar langer bewaring daarvan deur die Wet vereis word of as die Datasubjek ‘n aktiewe rekening by die BKB Groep het of andersins daartoe ingestem het.
      • Sekere finansiële- en transaksie inligting wat Persoonlike Inligting van die Datasubjek bevat, word gestoor vir ‘n tydperk soos deur die Wet bepaal.
      • Alhoewel die BKB Groep maatreëls tref om die Persoonlike inligting van die Datasubjek te verifieer, is dit die Datasubjek se gesamentlike verantwoordelikheid om enige verandering in Persoonlike Inligting of foute ten opsigte van sy/haar Persoonlike Inligting onder die aandag van die BKB Groep te bring. Dit kan gedoen word deur die betrokke Inligtingsbeampte te kontak.
  • VEILIGHEID VAN PERSOONLIKE INLIGTING
      • Die BKB Groep is toegewy tot die instelling van voldoende veiligheidsmaatreëls ten tye van die Verwerking van Persoonlike Inligting in beide harde kopie en elektroniese/digitale formaat ten einde te voorkom dat enige kompromie ten opsigte van Persoonlike Inligting van die Datasubjek onder sy beheer plaasvind.
      • Waar Persoonlike Inligting in harde kopie Verwerk word, stoor die BKB Groep, vir sover dit redelik uitvoerbaar is, die Persoonlike Inligting in beveiligde kantoorruimtes of geboue met een, meer of al die volgende veiligheidskenmerke, insluitend maar nie beperk tot:
        • geslote geboue/kantoorruimtes met ander veiligheidskenmerke;
        • geslote liasseerkabinette;
        • SABS-tipe goedgekeurde kluise.
      • Waar Persoonlike Inligting in elektroniese formaat Verwerk word, poog die BKB Groep om kuberveiligheidsmaatreëls toe te pas wat die integriteit van data wat Persoonlike Inligting bevat te beskerm en ongemagtigde toegang daartoe te voorkom, insluitend die volgende:
        • indiensneming en kontraktering van spesialiste in inligtingstegnologie;
        • gespesialiseerde sagteware wat gemik is op die voorkoming van inbraak, virusse, ander vorme van wanware en kuberbedreigings;
        • enkripsie van programme en data wat Persoonlike Inligting bevat.
      • Alhoewel die BKB Groep redelike stappe neem om die veiligheid en integriteit van Persoonlike Inligting te verseker, is die bestaande stelsels nie immuun teen gevare nie. In ‘n geval waar Persoonlike Inligting in gedrang kom, onderneem die BKB Groep om die Datasubjek en die inligtingreguleerder in kennis te stel van sodanige oortreding in ooreenstemming met POPIA.
  • REG VAN TOEGANG
      • Die Datasubjek het die reg om te verneem of die BKB Groep oor enige van sy/haar Persoonlike Inligting beskik en, indien wel, hoe toegang tot die voorgenoemde Persoonlike Inligting verkry is.
      • Die Datasubjek kan sy/haar reg op toegang uitoefen deur die prosedure te volg soos uiteengesit in Deel V van die BKB Groep se “Versoek tot Toegang tot Informasie Handleiding” wat gevind kan word op hul webtuiste by www.bkb.co.za.
  • GEBRUIK VAN WEBTUISTE
      • Die Beleid is van toepassing op alle besoekers en gebruikers van die BKB Groep se webtuistes.
      • Benewens die Persoonlike Inligting wat in klousule 5 hierbo Verwerk word, Verwerk die BKB Groep sekere tegniese inligting van besoekers en gebruikers van sy webtuistes en/of hul toestelle gebaseer op die interaksie van die Datasubjek met sodanige webtuistes. Dit sluit in, maar is nie beperk tot IP-adresse, internetinligting, tydsone-instellings, ligging en webblaaier inligting.
      • Deur die webtuistes van die BKB Groep te besoek en/of andersins te gebruik, stem die Datasubjek in dat voormelde tegniese en ander Persoonlike Inligting van interaksies met sy webtuistes Verwerk mag word.
      • Die BKB Groep maak gebruik van “cookies” waarmee die Datasubjek geïdentifiseer kan word wanneer hy/sy weer sy webtuistes besoek en hul voorkeure opneem in interaksie met sy webtuistes. “Cookies” kan deur die Datasubjek van die hand gewys word deur die nodige stellings in die webblaaier van die Datasubjek se selekteer.
  • DIREKTE BEMARKING
      • Waar die Datasubjek daartoe ingestem het, Verwerk die BKB Groep Persoonlike Inligting vir direkte bemarking.
      • Die Datasubjek kan direkte bemarking weier, toestemming onttrek of die ontvangs van direkte bemarkingskommunikasie later van die hand wys deur die betrokke Inligtingsbeampte (per e-pos of telefonies) te kontak.
      • Direkte bemarking soos hierbo uiteengesit het slegs betrekking op direkte bemarking wat elektronies geskied.
  • KLAGTES
      • Die BKB Groep neem die belange van sy kliënte en werknemers ernstig op en respekteer hul data-privaatheid. Indien die Datasubjek enige bekommernisse, probleme of klagtes het ten opsigte van die Verwerking van Persoonlike Inligting, kan die betrokke Inligtingsbeampte of die inligtingsreguleerder gekontak word.
      • Die kontakbesonderhede van die Inligtingsbeamptes word in Bylae 2 hiertoe uiteengesit.
      • Die kontakbesonderhede van die Inligtingsreguleerder is soos volg:

Fisiese adres: JD House

Stiemensstraat 27

Braamfontein

Johannesburg

2001

Posadres: Posbus  31533

Braamfontein

Johannesburg

2017

E-pos (klagtes): complaints.IR@justice.gov.za

E-pos (Algemene navrae): inforeg@justice.gov.za

  • ALGEMEEN
      • Hierdie Beleid vir die beskerming van Persoonlike Inligting is onmiddellik van krag.
      • Die BKB Groep behou die reg voor om die Beleid te enige tyd te wysig.

BYLAE 1: BEDRYFSEENHEDE EN AFFILIATE

A – BKB BEPERK – INTERNE AFDELINGS

  1. Agrifin 
  2. Korporatiewe Dienste
  3. Kredietbeheer
  4. Finansies en Administrasie
  5. Menslike Hulpbronne
  6. Inligting, Tegnologie en Kommunikasie
  7. Lewende Hawe en Afslaers
  8. Eiendomme: Verkope en Verhuring
  9. Openbare Betrekkinge en Bemarking
  10. Handel
  11. Wol en Bokhaar
  12. Graan
  13. Suiker
  14. Vrugte

B – BKB BEPERK –FILIAAL MAATSKAPPYE

  1. Pakhouse Brands (Edms) Bpk
  2. Grainco Group Holdings (Edms) Bpk

    1. Grainco (Edms) Bpk
    2. Gritco Properties (Edms) Bpk
    3. AlphaAlpha (Edms) Bpk
  3. Pakhouse Fruits Holdings (Edms) Bpk
    1. Desert Raisins (Edms) Bpk
  4. Atlanta Sugar (Edms) Bpk
    1. Atlanta Sugar SA (Edms) Bpk
    2. Atlanta Investments (Edms) Bpk
      1. Atlanta Products (Edms) Bpk
      2. Oceanic Swaziland (Edms) Bpk
  5. BKB Louwid (Edms) Bpk
  6. BKB Van Wyk (Edms) Bpk
  7. Hoeveld Veilingsentrum (Edms) Bpk
  8. Home & Hectare (Edms) Bpk
  9. BKB Wool & Mohair Exchange NPC 
  10. BKB Shearing (Edms) Bpk
  11. Lihoai Consultancy (Edms) Bpk
  12. Shift (Edms) Bpk
    1. RFID Experts Africa (Edms) Bpk
  13. Anzomix (Edms) Bpk
    1. The House of Fibre (Edms) Bpk
  14. BKB Distribution Centre (Edms) Bpk
  15. BKB Fuels (Edms) Bpk

BYLAE 2: INLIGTINGSBEAMPTES

Die kontakinligting van die Inligtingsbeamptes wat gekontak moet word voordat hulle met die Hoof Inligtingsbeampte skakel, word hieronder uiteengesit:

 

Die Hoof Inligtingsbeampte is:

Johannette Oosthuizen

Tel: 041 503 3060

E-pos: jo.oosthuizen@bkb.co.za

 

BKB BEPERK – INTERNE SAKE-EENHEDE

Sake-eenheid Inligtingsbeampte Kontakinligting
Agrifin / Kredietbeheer Henk Bosch Tel: 041 503 3341 Epos: henk.bosch@bkb.co.za
Korporatiewe Dienste Johannette Oosthuizen Tel: 041 503 3060 Epos: jo.oosthuizen@bkb.co.za
Finansies en Administrasie Jacques van Rooyen Tel: 041 503 3303 Epos: jacques.vanrooyen@bkb.co.za
Menslike Hulpbronne Karen Posthumus Tel: 041 503 3026 Epos: karen.posthumus@bkb.co.za
Inligting, Kommunikasie en Tegnologie Irene Grassow Tel: 041 503 3201 Epos: irene.grassow@bkb.co.za
Lewende Hawe en Veilings
Eiendomme: Verkope en Verhuring
Ernest Deyzel Tel: 041 503 3320 Epos: ernest.deyzel@bkb.co.za

 

Openbare Betrekkinge en Bemarking Jacobus Le Roux Tel: 041 503 3003 Epos: jacobus.leroux@bkb.co.za
Kleinhandel Riaan Vosloo Tel: 041 503 3335 Epos: riaan.vosloo@bkb.co.za
Wol en Bokhaar Wicus Botha Tel: 041 503 3167 Epos: wicus.botha@bkb.co.za

 

BKB BEPERK – fillaal MAATSKAPPYE

Maatskappy Inligtingsbeampte Kontakinligting
Pakhouse Brands (Edms) Bpk

Grainco Group (Edms) Bpk

Grainco (Edms) Bpk

Gritco Properties (Edms) Bpk

AlphaAlfa (Edms) Bpk

Pakhouse Fruit Holdings (Edms) Bpk

Desert Raisins (Edms) Bpk

Atlanta Sugar (Edms) Bpk

Atlanta Sugar SA (Edms) Bpk

Atlanta Investments (Edms) Bpk

Atlanta Products (Edms) Bpk

Oceanic Swaziland (Edms) Bpk

Adriaan Bezuidenhout Tel: 021 807 8933

Epos: adriaan.bezuidenhout@grainco.co.za

 

BKB Louwid (Edms) Bpk

BKB Van Wyk (Edms) Bpk

Hoeveld Veilingsentrum (Edms) Bpk

Home & Hectare (Edms) Bpk

Ernest Deyzel Tel: 041 503 3320

Epos: ernest.deyzel@bkb.co.za

BKB Wool & Mohair Exchange NPC

BKB Shearing (Edms) Bpk

Lihoai Consultancy (Edms) Bpk

Anzomix (Edms) Bpk

The House of Fibre (Edms) Bpk

Wicus Botha Tel: 041 503 3167

Epos: wicus.botha@bkb.co.za

Shift (Edms) Bpk

RFID Experts Africa (Edms) Bpk

Ilana Joubert Tel: 041 503 3015

Epos: ilana.joubert@bkb.co.za

BKB Distribution Centre

BKB Fuels (Edms) Bpk

Riaan Vosloo Tel: 041 503 3335

Epos: riaan.vosloo@bkb.co.za

BKB Pinnacle Fibres (Edms) Bpk Christiaan van Niekerk Tel: 041 503 3045
Epos: cvn@bkb.co.za
For COVID-19 updates, visit the official government website www.sacoronavirus.co.za
X